Autors |
Ziņojums |
palaidniex
Member of
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
Atrašanās vieta: Rīga
1996 Alfa-Romeo Spider
|
yuran rakstīja:palaidniex rakstīja:
Lietuvā bija viena nianse - visi lietuvieši pēkšņi sastājās Kompartijā un līdz ar to visi kompartijas kongresi uttc notika lietuviešu valodā, jo tur bija nospiedošs lietuviešu pārākums. Konstitucionāli veselās 13 PSRS republikās bija likumīga divvalodība - bet tākā Leišos visa partija lietuvieši - gribi negribi viss lietuviski
Savulaik gruzijā bija tikai gruzīnu valofda, a krievijā/Baltkrievijā krievu un krievu...
Vot bļin, braļukas
Nezināji?
Gruzijā arī visi zināja ne tikai valodu, bet to viņu rakstu...
_________________ in Busso we trust...
|
Wed Apr 01, 2009 3:01 pm |
|
|
Oga
Member of
Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Alsi rakstīja:Oga rakstīja:Beigu beigaas rezumeeshu - sheit ir Latvija. Un punkts. Ja pastaavoshaa iekaarta nepatiik, valoda nepatiik, "saasinaata" reakcija pret negatiivu un agresiivu attieksmi nepatiik - stacijaa peerkam vilciena biljeti un braucam, kur forshaak. sheit ir demokratija attieciigi - esmu pret jusu radikalismu un nakot jums preti esmu gatavs pamest LR tikai ar juusu liidzfinansejumu. Man pietiktu kaadus 170000-200000 LVL.
Nu redzi. Tieshi par to es domaaju. Tagad jau mees esam "radikaalji"
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Wed Apr 01, 2009 3:01 pm |
|
|
kurbel
Pievienojies: 17 Apr 2007
Komentāri: 1648
Atrašanās vieta: Carnikava
|
Alsi rakstīja: esmu pret jusu radikalismu
bet kapēc maza prasība - runāt latviski uzreiz radikālisms ???
|
Wed Apr 01, 2009 3:02 pm |
|
|
Oga
Member of
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Nee. Ne tikai runaat. Bet arii pienjemt shai valstii uzstaadiitos noteikumus - veesturi, iedziivotaajus, kultuuru, utt. Ja nee, tad es personiigi neredzu pilniigi nekaadu jeegu sheit dziivot
Alfa Romeo 156 GTA
|
Wed Apr 01, 2009 3:04 pm |
|
|
parvedejs
Pievienojies: 23 Sep 2006
Komentāri: 275
Atrašanās vieta: Rīga(Latvia)
2003 Alfa-Romeo 156
|
ir ari dažie Latvieši kuriem nav LR pilsonibas , jo nezin vesture
|
Wed Apr 01, 2009 3:09 pm |
|
|
Alsi
Pievienojies: 16 Nov 2006
Komentāri: 3659
Atrašanās vieta: D-pils
|
Oga rakstīja:Alsi rakstīja:Oga rakstīja: jo deva mums RAFu, Popova ruupniicu utt., tad shim cilveekam ir jaaiet uz biblioteeku, jaapalasa veesture jebshu jaadodas pie aarsta. Punkts. . pilniigi piekritu http://en.wikipedia.org/wiki/VEF
bet tas tachu nau viss...
VEFs eksisteeja jau pirms PSRS
a es ko saku ? Saku ka bija dibinata ka valsts uznjemums suuraja pirma neatkariibas gadaa.
bet kaut kas bija vel pirms tam uzbuvets http://en.wikipedia.org/wiki/Russo-Balt
|
Wed Apr 01, 2009 3:13 pm |
|
|
Oga
Member of
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Es vienkaarshi domaaju - kaada jeega ir njemties un ciiniities par savaam "tiesiibaam", ja tev nekas sheit nepatiik? Kas pa lielam sheit interesee muusu kreisos? Smuks Krievijas rajons? Varu sadereet, ka Krievijaa ir ljoti pat daudz smukaaku saadzhu kaa shis zemes plekjiitis. Ja nu vieniigi taa smilshainaa pludmale, kura ir lietojama ~1 nedeelju gadaa?
Alfa Romeo 156 GTA
|
Wed Apr 01, 2009 3:14 pm |
|
|
Alsi
|
kurbel rakstīja:Alsi rakstīja: esmu pret jusu radikalismu
Ogam bija kreitni garaaka ta liste - ne tikai runat latviski
nu var but no vinja skatpunkta man tas slikti padodas.
|
Wed Apr 01, 2009 3:15 pm |
|
|
MartinsT
Member of
Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
Oga rakstīja:Varu sadereet, ka Krievijaa ir ljoti pat daudz smukaaku saadzhu kaa shis zemes plekjiitis. Ja nu vieniigi taa smilshainaa pludmale, kura ir lietojama ~1 nedeelju gadaa?
var braukt uz atbrīvoto abhāziju, uz suhumi! tur arī ir jūra! un klimats labāks!
|
Wed Apr 01, 2009 3:17 pm |
|
|
Alsi
|
Oga rakstīja:Es vienkaarshi domaaju - kaada jeega ir njemties un ciiniities par savaam "tiesiibaam", ja tev nekas sheit nepatiik? Kas pa lielam sheit interesee muusu kreisos? Smuks Krievijas rajons? Varu sadereet, ka Krievijaa ir ljoti pat daudz smukaaku saadzhu kaa shis zemes plekjiitis. Ja nu vieniigi taa smilshainaa pludmale, kura ir lietojama ~1 nedeelju gadaa?
nefiga - tu aizbrauc un padzivo Pleskavas apgabalaa - vai Uljanovskaa - vai Berdskaa (pie Novosibirskas). Tur ir visnotalj "kudi" sliktaak - neka pat muusu depressivajaa Latgalee...
|
Wed Apr 01, 2009 3:17 pm |
|
|
kurbel
Pievienojies: 17 Apr 2007
Komentāri: 1648
Atrašanās vieta: Carnikava
|
Alsi rakstīja:kurbel rakstīja:Alsi rakstīja: esmu pret jusu radikalismu
man te darbaa 80% krievvalodiigie (kas taa par tautiibu vispaar???) reiz sanaaca liidziiga rakstura saruna un es pateicu, ka mans teevs nerunaa krieviski, laigan saprot uz ko man pajautaaja "o što nacik???" un tad es sapratu, ka par shaadaam lietaam runaat ir tuksh numurs un viss ko saki tiks uztvert pilniigi atchgaarni
|
Wed Apr 01, 2009 3:18 pm |
|
|
MartinsT
Member of
Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
a moš uz Īriju var braukt? ai, neder - tur ar visi ļaunie, tur visiem nedod pilsonību un vēl kautkāda dīvaina valoda jāmācās....
|
Wed Apr 01, 2009 3:19 pm |
|
|
palaidniex
Member of
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Alsi - lai es iegūtu krievijas pilsonību - prasību saraksts no krievijas puses nebūt nebūs īsāks...
Vienīgais - lai dabūu Vācijas pilsonību uz ko tik cilvēki nebija paši gatavi, bet šo te Latvijas pilsonību ir jāiedod tāpat, nepierādot lojalitāti šai valstij, A pierādīšana visai smieklīga priekš lojalitātes - zināt vēsturi valodu, himnu...
Un tagad - priekš kam oficiālu Krievu valodu vēl vienā valstī uz pasaules? Ja šeit krievu valoda izzudīs (kam gan neticu) nekas ļāuns krievu kultūŗai nenotiks, jo ir valsts, ar >130 miljoniem krievu, kur šī kultūra attīštās zeļ un plaukst. Latvija ir viena no mazākajām nācijām pasaulē ar savu valsti un saglabātu valodu - un tas ir tikai normāli, ka ir centieni to valodu saglabāt...
|
Wed Apr 01, 2009 3:20 pm |
|
|
Alsi
|
MartinsT rakstīja:Oga rakstīja:Varu sadereet, ka Krievijaa ir ljoti pat daudz smukaaku saadzhu kaa shis zemes plekjiitis. Ja nu vieniigi taa smilshainaa pludmale, kura ir lietojama ~1 nedeelju gadaa?
var braukt uz atbrīvoto abhāziju, uz suhumi! tur arī ir jūra! un klimats labāks!
ugu - vot tikai vajag kaut kaada veida mieru uzturet ar lepno un skaudiigo tautu kas mak tikai dzit viinu un dziedat un dejot.
Un mes atgriezhamies pie temas "Sabiedriskajs fuj"
|
Wed Apr 01, 2009 3:20 pm |
|
|
palaidniex
Member of
1996 Alfa-Romeo Spider
|
kurbel rakstīja:Alsi rakstīja:kurbel rakstīja:Alsi rakstīja: esmu pret jusu radikalismu
man te darbaa 80% krievvalodiigie (kas taa par tautiibu vispaar???) reiz sanaaca liidziiga rakstura saruna un es pateicu, ka mans teevs nerunaa krieviski, laigan saprot uz ko man pajautaaja "o što nacik???" un tad es sapratu, ka par shaadaam lietaam runaat ir tuksh numurs un viss ko saki tiks uztvert pilniigi atchgaarni
Man vairāk tīk latviski nerunājošie. Kāds krievvalodīgais ir azers, abhāzs vai kāds čurka, kas krieviski pats knapi vervelē?
|
Wed Apr 01, 2009 3:21 pm |
|
|
|