Autors |
Ziņojums |
arba
Member of
Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
Atrašanās vieta: Rīga
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
plēve uz loga
ZB
Kā tik galā ar taukainu plēvi uz loga ?
Nezinu, kas tur virsū, vaska, putnu sūdi, eļļa vai citi mēsli, bet nevaru vairs izturēt
Kā logu tīrītājs pāriet pāri, tā pretīga plēve, nekad agrāk nesmu tādu lietu redzējis, nu labi pēc auto vaskošanas pāris dienas, bet tagad jau otro mēnesi cīnos.
_________________ es atgriezos 3 x
|
Thu Nov 01, 2007 9:27 am |
|
|
palaidniex
Member of
Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Re: plēve uz loga
arba rakstīja:ZB
Kā tik galā ar taukainu plēvi uz loga ?
Nezinu, kas tur virsū, vaska, putnu sūdi, eļļa vai citi mēsli, bet nevaru vairs izturēt
Kā logu tīrītājs pāriet pāri, tā pretīga plēve, nekad agrāk nesmu tādu lietu redzējis, nu labi pēc auto vaskošanas pāris dienas, bet tagad jau otro mēnesi cīnos.
Var mēģināt ar kārtīgu loga tīrāmo līdzekli uz "amonjaka" bāzes - nu tas kas tā mazliet asi smaržo.
Tā plēve ir tā saucamā "Traffic Film" - visai grūti notīrāma ķēpa, kas sastāv no atgāzēm, dīzeļu kvēpiem, eļļas tvaikiem, sodrejim, putekļiem, bremžu kluču putekļiem utt...
Vēl var mēģināt ar šādu tādu prof ķīmiju - priekšmazgātājiem, bet tos mazos daudzumos iepirkt nevar...
Karcherim ir logu tīrāmais līdzeklis nu tādā "spray" pudelītē - lieliski ņem nost viskautko - tabakas sodrējus no stikla iekšas noņem momentā - moš arī no āras ir tik pat efektīvs. Mēģināc nav, bet man ir tāc mazs testreris mājā...
_________________ in Busso we trust...
|
Thu Nov 01, 2007 9:58 am |
|
|
xls99
Member of
Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 4132
2003 Alfa-Romeo 147GTA
|
shitaa fignja tiesam ir neciesama... pie kam parastie logu tiritaji to nespej nonjemt.
No pieredzes varu teikt ka es ar to tiku galaa viena saulaina sestdienas pecpusdiena nemot talka mikstu lupatinju un sadzives logu tiritaju. Paris reizes pargaju pari un gatavs.
|
Thu Nov 01, 2007 10:21 am |
|
|
arba
Member of
|
Es esmu izmēģinājis kādus 3 dažādus jau it kā nekas , bet kā atkal atkal nedaudz mitrums, kas jānotīra, tā tas pats pzd
Izbesījis jau, jo vakari gari tumši, slapji
|
Thu Nov 01, 2007 11:13 am |
|
|
NIKSONS
Pievienojies: 10 May 2007
Komentāri: 4423
2012 Alfa-Romeo voyager
|
Kercher ķīmija (īstenībā jau baigais razvods, korekti būtu teikt - ķīmija ar karcher etiķetēm) ir nopērkama k-rautā.
Imho baigi labā.
Es logus tīru ar turtlewax figņu. 2 X dārgāka par par dosju (parasto tīrītāju), labums ir tāds patc, neskatoties uz milzīgi daudzsološo etiķeti, kura vēsta par nanotehnoloģiju klātbūtni šajā sķidrumā
Pareizā atbilde uz šo jautājumu ir stiklu vaskot ar ūdeni atgrūdošiem vaskiem pirms viss ir noticis.
|
Thu Nov 01, 2007 11:27 am |
|
|
j.k.
Member of
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Aye. Es arī to TurtleWax ClierView vasku (vai kā nu to figņu sauc) lietoju. Baigi patīk, ja neskaita, ka pati atstāj tādu kā nelielu plēvīti, kas reāli netraucē, bet ir jāpierod.
Tagad kad sācies slapjdraņķa laiks, vispār vairs nesaprotu, kā bez tā līdzekļa iepriekš braucu
Ar to līdzekli pie tam slotiņas sanāk lietot daaaudz retāk.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Thu Nov 01, 2007 11:40 am |
|
|
Presto
Komentāri: 1969
|
Nav ko cepties. Jāpagaida, kamēr sniegs sāks krist. Uzreiz visa šitā figņa būs nost 10. min laikā. t.i. kaut ko abrazīvu vajag... Bet ja nesnieg, tad
_________________ Presto - tas nozīmē ātri (drīz)
|
Thu Nov 01, 2007 12:09 pm |
|
|
arba
Member of
|
Presto rakstīja:Nav ko cepties. Jāpagaida, kamēr sniegs sāks krist. Uzreiz visa šitā figņa būs nost 10. min laikā. t.i. kaut ko abrazīvu vajag... Bet ja nesnieg, tad
Izlasot šito nosmīnēju, bet izrādījās, ka tieši tā arī notiek.
Pirmais sniegs un logs tīrs !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Wed Nov 28, 2007 7:54 pm |
|
|
Jancix
Komentāri: 1575
2000 Alfa-Romeo 166
|
runaajot par pleeveem... bet citaadaam. man uz pakaljeejiem logiem bijusi kkaada leetaa pleeve kaadreiz un tagad liimes kaarta palikusi. probleema taa, ka sashviikaata un pretiigs skats. ir kaadas idejas kaa nonjemt to liimes kaartu?
Wed Nov 28, 2007 9:27 pm |
|
|
palaidniex
Member of
Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
Jancix rakstīja:runaajot par pleeveem... bet citaadaam. man uz pakaljeejiem logiem bijusi kkaada leetaa pleeve kaadreiz un tagad liimes kaarta palikusi. probleema taa, ka sashviikaata un pretiigs skats. ir kaadas idejas kaa nonjemt to liimes kaartu?
Ar citrusu eļļu (dārgi, bet efektīfi - ir speciāli 3M aerosoli)
Ilgi un nepateicīgi ar amonjaku saturošiem logu mazgājamajiem līdzekļiem
_________________ in Busso we trust...
|
Wed Nov 28, 2007 10:04 pm |
|
|
MartinsT
Member of
Komentāri: 12216
|
acetons!
|
Wed Nov 28, 2007 10:12 pm |
|
|
Trax
Pievienojies: 17 Aug 2006
Komentāri: 7415
Atrašanās vieta: LV
|
Pilniigiem nulliites stikliem arii taada vaina saaka likt sevi maniit, plus veel paarcentos ar uudeni atgruudoshas zelejas uzklaashanu kaa rezultaataa mani saak akaitinaat arvien biezjaak paraadoshaas pleeve uz veejstikla. Risinaajusm atrradaas manai sievai (es neticeeju, ka sievietes kautko sajeedz no mashiinaam... liidz shim momentam) - ar izsmidzinaamo Ajax (tas, kas labi smarzjo un tiira visu TV ekraanos) un trauku shvammiiti - tikai uzmaniigi ar taas abraziivo pusi - es atstaaju mazas shviikas tieshi acu augstumaa!!! Bet pleeves vairaak nav un klaara bilde!
|
Wed Nov 28, 2007 10:20 pm |
|
|
Nr.7
Member of
Pievienojies: 12 Oct 2006
Komentāri: 4677
2000 Alfa-Romeo 156
|
un vispaar, kad meegjinaaju nonjemt "Rudens legjendas" numuru, pa sauso vispaar nenaaca nost. Tad ar feenu dabuuju nost numuru, bet visa liime bija kaa pieaugusi pie stikla. Panjeemu no kraasotaaja shkjiidinaataaju un liime bija nost 5 sekunzhu laikaa
P.S. AROMSa numurs naaca nost kkaa nesaliidzinaami veiklaak...
|
Thu Nov 29, 2007 11:18 am |
|
|
Oga
Member of
Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 12375
2004 Alfa-Romeo 156GTA
|
Secinam: uz Rudens Legendu bija traapiijies kvalitatiivaaks oracal
_________________ Alfa Romeo Spider S3
Alfa Romeo 156 GTA
Maserati Quattroporte V Automatica
|
Thu Nov 29, 2007 11:21 am |
|
|
smic
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Depo pa 7 santīmiem var nopirkt plēvju-nokasāmo-no-stikla.
Un nekādu šķīdinātāju!
_________________ @Scmic
|
Thu Nov 29, 2007 11:34 am |
|
|
|