| Autors | 
	Ziņojums | 

Janoss 

Pievienojies: 08 Nov 2011 
			Komentāri: 64

| 

Alfa 156. Temperatūras dačiks vai termostats?   

Lieta tāda, ka tikko iegādājos savu pirmo alfu, un esmu ļoti apmierināts. Ripo labi un patīkami braukt. Tātad manā īpašumā šobrīd ir 99. gada 156 Alfa 1.9 JTD. Un viena lieta ko esmu ieraudzījis ir tas, ka temperatūras dačiks man rāda tikai nedaudz pāri pa 50 grādiem. Skaidrs, ka tas nav normāli, jo motoram vajadzētu būt darba temperatūrā, ap 90 grādiem ja nemaldos. Bet mašīna uzsilst ātri un motors liekas ka strādā vienmērīgi. Vai na būs termostata? Cik viņš maksā? Kur dabūt lētāk? Un vai grūti nomainīt? Kā arī cik liels šādam modelim ir patēriņš, cik informācijas es lasiju patēriņi līdzīgi kā golf 4, laikam tikai nedaudz lielāks. kādi 5.5 šoseja 6.5 pilsēta, vai esmu pareizi dzirdējis?

| 
	| Tue Nov 08, 2011 8:13 pm | 
	          | 

| 

Redlain 

Pievienojies: 29 May 2011 
			Komentāri: 120 
			Atrašanās vieta: Rīga
			  1999  Alfa-Romeo  156

| 

termostats maksa ap 30ls atkarigs no firmas...

paterins aptuveni taads kaadu tu uzrakstiiji!

| 
	| Tue Nov 08, 2011 8:20 pm | 
	          | 

| 

MartinsT 
		Member of 

Pievienojies: 13 Jul 2006 
			Komentāri: 12216 

| 

Redlain rakstīja:termostats maksa ap 30ls atkarigs no firmas... 
ja nemaldos, tad dīzeļiem tur bija visādi varianti, ka tik nebij lielāki cipari    
jebkurā gadijumaa google palīdzēs

| 
	| Tue Nov 08, 2011 8:45 pm | 
	           | 

| 

kurbel 

Pievienojies: 17 Apr 2007 
			Komentāri: 1648 
			Atrašanās vieta: Carnikava

| 

jāskatās CF2 vai CF3 motoram. maksaa domaaju no 50 liidz 80 atkariibaa no razhotaaja...

| 
	| Tue Nov 08, 2011 9:12 pm | 
	          | 

| 

j.k. 
		Member of 

Pievienojies: 12 Jul 2006 
			Komentāri: 15462 
			  2005  Alfa-Romeo  156GTA

| 

Re: Alfa 156. Temperatūras dačiks vai termostats?   

Janoss rakstīja:Lieta tāda, ka tikko iegādājos savu pirmo alfu, un esmu ļoti apmierināts. Ripo labi un patīkami braukt. Tātad manā īpašumā šobrīd ir 99. gada 156 Alfa 1.9 JTD. Un viena lieta ko esmu ieraudzījis ir tas, ka temperatūras dačiks man rāda tikai nedaudz pāri pa 50 grādiem. Skaidrs, ka tas nav normāli, jo motoram vajadzētu būt darba temperatūrā, ap 90 grādiem ja nemaldos. Bet mašīna uzsilst ātri un motors liekas ka strādā vienmērīgi. Vai na būs termostata? Cik viņš maksā? Kur dabūt lētāk? Un vai grūti nomainīt? Kā arī cik liels šādam modelim ir patēriņš, cik informācijas es lasiju patēriņi līdzīgi kā golf 4, laikam tikai nedaudz lielāks. kādi 5.5 šoseja 6.5 pilsēta, vai esmu pareizi dzirdējis? 
Dīzeļiem stipri dažādas cenas termostatiem, ļoti atkarīgs no tā kāda ir dzinēja modifikācija. Kautkādiem vecajiem 1.9 var nomainīt tikai elementu (ja pareizi sapratu), citiem pa dārgo jāmaina ar visu korpusu. Vislabāk pēc EPER kataloga skatīties, vai dzīvē novērtēt. Cena cik skatos vienā no katalogiem no 20+ Ls.

_________________ 156GTA, 75TS

Put yourself in a corner and find a way out!		  
	 | 
	| Tue Nov 08, 2011 9:17 pm | 
	          | 

| 

koijotins 
		Member of 

Pievienojies: 02 May 2008 
			Komentāri: 5936 
			Atrašanās vieta: Lēdurga
			  1984  Alfa-Romeo  90

| 

cf2 jeb ar veco dekarotivo vaku un mehanisko egr 15- 22 ls maksa termostats savukart cf3 ir         =/- 70 ls un ja nemaldos tad cf3 sakas no 11.2000 gada razojuma un nav atskiribas daba 1,9 ar 2,4      tiesa vacajiem ir 2 varianti bet ja rokas aug no pareizas vietas tad der abi      un ja loti grib tad cf 3 var uzlikt cf 2 termostatu ar paris "troiniku" palidzibu    

_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250		  
	 | 
	| Tue Nov 08, 2011 9:47 pm | 
	           | 

| 

koijotins 
		Member of 

Pievienojies: 02 May 2008 
			Komentāri: 5936 
			Atrašanās vieta: Lēdurga
			  1984  Alfa-Romeo  90

| 

Re: Alfa 156. Temperatūras dačiks vai termostats?   

j.k. rakstīja:Janoss rakstīja:Lieta tāda, ka tikko iegādājos savu pirmo alfu, un esmu ļoti apmierināts. Ripo labi un patīkami braukt. Tātad manā īpašumā šobrīd ir 99. gada 156 Alfa 1.9 JTD. Un viena lieta ko esmu ieraudzījis ir tas, ka temperatūras dačiks man rāda tikai nedaudz pāri pa 50 grādiem. Skaidrs, ka tas nav normāli, jo motoram vajadzētu būt darba temperatūrā, ap 90 grādiem ja nemaldos. Bet mašīna uzsilst ātri un motors liekas ka strādā vienmērīgi. Vai na būs termostata? Cik viņš maksā? Kur dabūt lētāk? Un vai grūti nomainīt? Kā arī cik liels šādam modelim ir patēriņš, cik informācijas es lasiju patēriņi līdzīgi kā golf 4, laikam tikai nedaudz lielāks. kādi 5.5 šoseja 6.5 pilsēta, vai esmu pareizi dzirdējis? 

Kautkādiem vecajiem 1.9 var nomainīt tikai elementu (ja pareizi sapratu), citiem pa dārgo jāmaina ar visu korpusu. 
  1.9 td ja bet ne jtd    

_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250		  
	 | 
	| Tue Nov 08, 2011 9:49 pm | 
	           | 

| 

dzintis 

Pievienojies: 20 Jul 2006 
			Komentāri: 3819 
			Atrašanās vieta: tur kur pēdējā alfa...
			  1996  Alfa-Romeo  Spider

| 

pirku grosā un mainīju pats...gan 77,gan 85 kw 1.9 jtd. Cena bija ap 20ls...un ne kapeiku vairāk...

_________________ dejojam dizko!		 
	 | 
	| Tue Nov 08, 2011 10:00 pm | 
	           | 

| 

obituary 

Pievienojies: 27 Jul 2011 
			Komentāri: 260

2000  Alfa-Romeo  156SW

| 

Man ar to temperaturu ir tā pat (ap 50 grādiem)1.9 jtd. Vai tā nevajag būt?   

| 
	| Tue Nov 08, 2011 10:01 pm | 
	          | 

| 

elbee 
		Member of 

Pievienojies: 29 Jun 2006 
			Komentāri: 21646

| 

obituary rakstīja:Man ar to temperaturu ir tā pat (ap 50 grādiem)1.9 jtd. Vai tā nevajag būt?   
nesilst tie dizeli ne suda, man mierigi pa pilsetu braukajot daciks rada 50~60. ja kaaartigi atvelk, tad uzkapj lidz max 85. bet salona siltu sak pust jau kamer temp bultina knapi tik kusteties sakusi. domaju, ka jasak uztraukties tad, kad uz sosejas sak salons atdzist

| 
	| Tue Nov 08, 2011 10:43 pm | 
	          | 

| 

Redlain 

Pievienojies: 29 May 2011 
			Komentāri: 120 
			  1999  Alfa-Romeo  156

| 

obituary rakstīja:Man ar to temperaturu ir tā pat (ap 50 grādiem)1.9 jtd. Vai tā nevajag būt?   
nav gan taa jaabuut, manam kiselim(1.9)  temperatura ir aptuveni 80°c

| 
	| Tue Nov 08, 2011 10:45 pm | 
	          | 

| 

elbee 
		Member of 

| 

paterins tam masinam ir fantastiski zems, par 8v isti nezinu, bet 16v pat pilseta un stukos ap 6 vien grozas, uz sosejas loti atkarigs no brauceja. ja brauc ar 90 pa pleskavas soseju nebremzejot un negazejot, tad ta patere pat zem 4l. pie 110~120, piebremzejot, piegazejot tas cipars strauji mainas uz augsu, un sanak tie pasi 5.5~6, kas pilseta. un pie ta visa masina ir gana dinamiska, var braukt ari loti agresivi, ja ir tada velesanas    
bet tie ir masinas borta datora radijumi, istie cipari varbut biski atskiras un vel paterins dramatiski pieiaug aukstam dzinejam. ja brauc katru dienu mazinu gabalinu uz darbu un vakara atpakal tad manis augstakminetie cipari ne tuvu nespid   

| 
	| Tue Nov 08, 2011 10:52 pm | 
	          | 

| 

Oga 
		Member of 

Komentāri: 12375

2004  Alfa-Romeo  156GTA

| 

elbee rakstīja:paterins tam masinam ir fantastiski zems, par 8v isti nezinu, bet 16v pat pilseta un stukos ap 6 vien grozas, uz sosejas loti atkarigs no brauceja. ja brauc ar 90 pa pleskavas soseju nebremzejot un negazejot, tad ta patere pat zem 4l. pie 110~120, piebremzejot, piegazejot tas cipars strauji mainas uz augsu, un sanak tie pasi 5.5~6, kas pilseta. un pie ta visa masina ir gana dinamiska, var braukt ari loti agresivi, ja ir tada velesanas   

bet tie ir masinas borta datora radijumi, istie cipari varbut biski atskiras un vel paterins dramatiski pieiaug aukstam dzinejam. ja brauc katru dienu mazinu gabalinu uz darbu un vakara atpakal tad manis augstakminetie cipari ne tuvu nespid   
+ spīd turbīnas, pumpīša un svecīšu maiņa   

_________________ Alfa Romeo Spider S3

Alfa Romeo 156 GTA

Maserati Quattroporte V Automatica		  
	 | 
	| Tue Nov 08, 2011 10:53 pm | 
	           | 

| 

obituary 

Pievienojies: 27 Jul 2011 
			Komentāri: 260

2000  Alfa-Romeo  156SW

| 

Oga rakstīja:elbee rakstīja:paterins tam masinam ir fantastiski zems, par 8v isti nezinu, bet 16v pat pilseta un stukos ap 6 vien grozas, uz sosejas loti atkarigs no brauceja. ja brauc ar 90 pa pleskavas soseju nebremzejot un negazejot, tad ta patere pat zem 4l. pie 110~120, piebremzejot, piegazejot tas cipars strauji mainas uz augsu, un sanak tie pasi 5.5~6, kas pilseta. un pie ta visa masina ir gana dinamiska, var braukt ari loti agresivi, ja ir tada velesanas   

+ spīd turbīnas, pumpīša un svecīšu maiņa   
Tām maiņas briesmām ir kāds pamatojums?   

| 
	| Tue Nov 08, 2011 10:56 pm | 
	          | 

| 

elbee 
		Member of 

| 

svecites jau nomainiju, viena aizgaja pensija    turbina pagaidam tikai slapina, ta vel kadu laiku pagaidis   

| 
	| Tue Nov 08, 2011 11:02 pm | 
	          | 

| 

| 

|