Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
Atrašanās vieta: Rīga
...palaidniekam taisnība - dažreiz tie pedāļu minēji tiešām pārāk iedomājas, bet šitādiem konkrētiem gadījumiem, kad kāds pedāļu zirgs grib mētāt varoni mašīnā ir lētais palīgs no RIMI...
protams, ja tā slampa būtu nokāpusi no velo un stūmusi viņu pāri pārejai viss būtu daudz labāk, vai ne?
vajadzēja braukt virsū un taurēt
Ja viņa stumtu pārio gājēju pārejai to savu ciskudrilli - viņai taisnība un es sēdētu un gaidītu - jo CSN ir viņās pusē.
Bet šeit jau par to, ka, redzot, ka es neesmu agresors, ieslēdzas reāla vienaldzība sejā un vēl uzbremzē, lai parādītu savu svarīgumu.
Nu bļeģi - nevar fiksāk pamīties pēkšņi??? Jāsabremzējas???
Kaut kā stulbi - ja es būtu nācis ar kautkādu urļiku bēmēvē, kaucošām riepām un juzā, viņa nezkāpēc attīstītu pēkšņu paātrinājumu no 3 km/h uz 60 km/h pussekundē, ar savu muskuļspēku vien....
Runa jau nav par to kāpt nost no fellera vai nekāpt, bet par to, ka nezinot vai apzināti pārkāpjot likumu tēlot nezkādu svēto govi. Tikko tu nekliedz virsū, tā tavu laipnību sāk izmantot megabezkaunīgi.
Rezumē - Ja stum man bez bazara jālaiž, ja brauc - pati vainīga. I beigta balle!
Pievienojies: 07 May 2009
Komentāri: 1266
Atrašanās vieta: Rīga / Helsinki 1988 Alfa-Romeo 33
Starpcitu. Shajaa sakaraa info tiem, kas meedz uz finlandiju piebraukaat. Te pilseetaa ir kaudze velo un kaudze velocelinju. Un velosipedistam vienmeer ir priekshroka. Esmu paaris reizes griezhoties iekshaa parkingaa uzraavies uz zemu lidojosha velosipeedista. Taa kaa vienmeer griezoties no pirmaas joslas pa labi veel jaanokontrolee velocelinjsh.
Kas veel tragjiskaak, pat tiem velocelinjiem var paavietoties ari ar 49ccm rolleriem. A tiem jau ari atrums taa neko var salasiities.
(atceramies - velosipēdistam saskaņā ar CSN izbraucot uz ielas no trotuāra NEKAD nav priekšroka
hmmm, skanstes/valdemāra stūrī un šurtur vēl uz veloceliņa esmu novērojis gājēju luksaforus, kur ne tikai cilvēciņš ir uzzīmēts, bet arī velo.....neesmu pētijis CSN, bet vai tad tiešām būtu dažādi luksafori, kuriem nozīme ir viena?
CSN nosaka - ka uz gājēju pārejas priekšroka ir tikai un vienīgi gājējiem
Bet uz velopārbrauktuves ceļam priekšroka vienmēr ir - AUTOMAŠĪNAI!
Velosipēdam izbraucot uz ceļa NEKAD nav priekšroka, izņemot ja gan velo, gan mašīna abi brauc pa vienu ceļu, tad automašīnai mainot savu braukšnas virzienu ir jālaiz velosipēdists, kura ceļu auto grasās šķērsot - proti - pa labi un pa kreisi nogriežoties ir jālaiž velosipēdists, ja tas brauc taisni.
Un vēl - velosipēdistam pa ielu jābrauc kopā ar mašīnām pa to pašu pusi kā mašīnas, nevis pretēji...
P.S.
Un vēl - mašīnai, izbraucot no pagalma, ir jālaiž visi gan gājēji gan felleri kas iet/brauc pa trotuāru, gan visi, kas brauc pa ielu...
Pēdējoreiz rediģējis palaidniex Mon Jun 07, 2010 10:52 am; pavisam rediģēts 1 reizi _________________ in Busso we trust...
Runa jau nav par to kāpt nost no fellera vai nekāpt, bet par to, ka nezinot vai apzināti pārkāpjot likumu tēlot nezkādu svēto govi. Tikko tu nekliedz virsū, tā tavu laipnību sāk izmantot megabezkaunīgi.
agha man arī žīdi nepatīk
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
Starpcitu. Shajaa sakaraa info tiem, kas meedz uz finlandiju piebraukaat. Te pilseetaa ir kaudze velo un kaudze velocelinju. Un velosipedistam vienmeer ir priekshroka. Esmu paaris reizes griezhoties iekshaa parkingaa uzraavies uz zemu lidojosha velosipeedista. Taa kaa vienmeer griezoties no pirmaas joslas pa labi veel jaanokontrolee velocelinjsh.
Kas veel tragjiskaak, pat tiem velocelinjiem var paavietoties ari ar 49ccm rolleriem. A tiem jau ari atrums taa neko var salasiities.
Pievienojies: 07 May 2009
Komentāri: 1266
Atrašanās vieta: Rīga / Helsinki 1988 Alfa-Romeo 33
palaidniex rakstīja:
finns rakstīja:
Somijā ir tomēr mazliet citi likumi...
Tieshi taa. Tapeec jau saku. Te velosipeedistiem ir tiesiibas. Un ljoti daudz. Pasham saakumaa paaris reizes sanaaca ... khm "situaacijas" aiz pad nezinaashanas.
Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
Nr.7 rakstīja:
palaidniex rakstīja:
agha man arī žīdi nepatīk
tad tu esi, kas šito plakātiņus līmeja pa sētmalēm, ja?
Nu, ir atsevišķi likumi, kas būtu jāievēro gan vienai pusei (velo braucējiem), gan otrai - (auto braucējiem), lai visi braukātos mierā, bez stresa. Tā kā pats ikdienā pārvietojos gan ar velo, gan auto, gandrīz 100% zinu visas strīdīgās epizodes, līdz ar to - abas acis un ausis vaļā, krustojumos vienmēr esam iecietīgi pret to otru sugu. Atzīšos, ka pats uz gājēju pārejām reti kāpju nost no velo, bet VIENMĒR skatos, vai ir brīvs un droši braucu pāri tikai tad, ja krustojumā neviens negriež pa labi/pa kreisi vai arī ja cilvēku pūlis blakus (tam tak virsū nebrauks).
Pieredze gan rāda, ka ciskudriļļi un autobraucēji viens otru īsti nesaprot un katrs grib justies kā kings uz sava ceļa!
Pievienojies: 17 Jul 2007
Komentāri: 6688
palaidniex rakstīja:
altez rakstīja:
Pieredze gan rāda, ka ciskudriļļi un autobraucēji viens otru īsti nesaprot un katrs grib justies kā kings uz sava ceļa!
Šim piekrist - tā nu tas ir
...viens labs satiksmes (vai anarhijas) piemērs ir Ķīna - lielākajam priekšroka: gājējs, pedālis, moto, auto, autobuss, garā fūre, un par brīnumu tas strādā un nav nekādu konflikta situāciju - paskaties uz izmēru un viss skaidrs...
Šim piekrist - tā nu tas ir
...viens labs satiksmes (vai anarhijas) piemērs ir Ķīna - lielākajam priekšroka: gājējs, pedālis, moto, auto, autobuss, garā fūre, un par brīnumu tas strādā un nav nekādu konflikta situāciju - paskaties uz izmēru un viss skaidrs...
kazahiem un kirgīziem esot mazliet sarežģīāk
ķipa taisnība tam, kam lielāka mašīna, kurš vecāks un kam vairāk nauda
Tādad - vecs aksakals ar naudu gruzītā kamazā drīkst ieperdoļīt prezidenta kortežā un prezidents vēl būs vainīgs...
...palaidniekam taisnība - dažreiz tie pedāļu minēji tiešām pārāk iedomājas, bet šitādiem konkrētiem gadījumiem, kad kāds pedāļu zirgs grib mētāt varoni mašīnā ir lētais palīgs no RIMI...
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās