Atbildēt pie šī temata 7 lapa no 20 lapām pavisam
Iet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 18, 19, 20  Nākošais
156 GTA
Autors Ziņojums

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
ilustreju ar bildem:

saciksu WTCC ar mega stabilizatoriem, ieksejais ritens atravies no zemes, nav sakeres vispar

un stndarta GTA, sasveries, bet riteni pie zemes

wtcc gadijuma riteni tuvak pie semes vairs nelaij dabut amortizatora gajiens zato masina nav sasverusies tik daudz un labak noturas likuma  bet standarta gadijuma bunndza sasverusies stabilizators padevies un ritenis gandriz gaisa jau kur sakeres pilnigi nekadas un pielauju iespeju ka atskiribas atrumos ir ap 70 km/h kur standarts ir lenaks Rolling Eyes

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
uz iksejo riteni darbojas tikai atsperes speks. uz arejo bez atsperes darbojas centrbedzes speks. pareizi? tapec speki, kas darbojas uz stabilizatoru nav vienadi. un teiksana ir arejam un nevis ieksejam ritenim, kuram nav speka neko ietekmet

un tas jau ir detalas, es apstrideju so:

Citāts:
tas darbojas tā,kad ja viens ritenis nosacīti ceļas uz augšu,tad otrs tiek spiests uz leju

ja viens ritenis celas uz augsu, tad ari otrs celas uz augsu! rit uz darbu caur gastronomu naac drink

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ)

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
uz iksejo riteni darbojas tikai atsperes speks. uz arejo bez atsperes darbojas centrbedzes speks. pareizi? tapec speki, kas darbojas uz stabilizatoru nav vienadi. un teiksana ir arejam un nevis ieksejam ritenim, kuram nav speka neko ietekmet

un tas jau ir detalas, es apstrideju so:

Citāts:
tas darbojas tā,kad ja viens ritenis nosacīti ceļas uz augšu,tad otrs tiek spiests uz leju

ja viens ritenis celas uz augsu, tad ari otrs celas uz augsu! rit uz darbu caur gastronomu naac drink

Iedomājaties, ja autiņam nav stabilizātora stieņa, kā pirmajā zīmējumā. Pagreizīenā centrbēdzes spēks autiņam liek svērties uz ārējo malu, ārējā atspere tiek saspiesta. Tajā pašā laikā spiediens uz iekšējo atsperi samazinās un tā atveras, ķipa kā zīmējumā uz augšu un leju. To sauc par riteņu artikulāciju.

Kad auto tiek aprīkots ar stabilizātora stieni, tad tas ierobežo riteņu artikulāciju. Pagreizīenā centrbēdzes spēks autiņam liek svērties uz ārējo malu, ārējā atspere tiek saspiesta un ārējais stabilizātora stieņa gals tiek vērpts uz augšu. Tajā pašā laikā spiediens uz iekšējo atsperi samazinās un tā grib atvērties, bet to apgrūtina stabilizātora stienis, jo ārējais stieņa gals tiek vērpts uz augšu un iekšējais grib darīt to pašu. Te arī iekšējā atspere ar iekšejo stabilizātora stieņa galu satiekas. Lidz ar to, jo stingrāks/resnāks ir stabilzātora stienis, jo mazāka ir artikuācija, bet tā ir vienmēr! Iekšējais rats uz iekšu iet nevar. Vismaz es neredzu, kā tas var notikt, jo stienis ir tik spēcīgs, ka tas nevērpjas, tad tas arī nevērptos un turētos pretī pat ārējās atsperes saspiešanai.

Vobšem par to, kurš uz darbu iet čerez gastranom, es neesmu pārliecināts.

Pēdējoreiz rediģējis Cosa Nostra Thu Sep 09, 2010 1:34 am; pavisam rediģēts 1 reizi

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Jeep rakstīja:
Tajā pašā laikā spiediens uz iekšējo atsperi samazinās un tā grib atvērties, bet to apgrūtina stabilizātora stienis, jo ārējais stieņa gals tiek vērpts uz augšu un iekšējais grib darīt to pašu. Te arī iekšējā atspere ar iekšejo stabilizātora stieņa galu satiekas. Lidz ar to, jo stingrāks/resnāks ir stabilzātora stienis, jo mazāka ir artikuācija, bet tā ir vienmēr! Iekšējais rats uz iekšu iet nevar. Vismaz es neredzu, kā tas var notikt, jo stienis ir tik spēcīgs, ka tas nevērpjas, tad tas arī nevērptos un turētos pretī pat ārējās atsperes saspiešanai.

es jau to pasu meginu pateikt vairaku lappusu garuma. pat ja tas ieksejais ritenis necelsies uz augsu, stabilizatora speks bus versts uz augsu. un ar loti stingru stabilizatoru loti asa pagrieziena ieksejais ritenis atrausies no zemes

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
elbee rakstīja:
Jeep rakstīja:
Tajā pašā laikā spiediens uz iekšējo atsperi samazinās un tā grib atvērties, bet to apgrūtina stabilizātora stienis, jo ārējais stieņa gals tiek vērpts uz augšu un iekšējais grib darīt to pašu. Te arī iekšējā atspere ar iekšejo stabilizātora stieņa galu satiekas. Lidz ar to, jo stingrāks/resnāks ir stabilzātora stienis, jo mazāka ir artikuācija, bet tā ir vienmēr! Iekšējais rats uz iekšu iet nevar. Vismaz es neredzu, kā tas var notikt, jo stienis ir tik spēcīgs, ka tas nevērpjas, tad tas arī nevērptos un turētos pretī pat ārējās atsperes saspiešanai.

es jau to pasu meginu pateikt vairaku lappusu garuma. pat ja tas ieksejais ritenis necelsies uz augsu, stabilizatora speks bus versts uz augsu. un ar loti stingru stabilizatoru loti asa pagrieziena ieksejais ritenis atrausies no zemes

Vot nezinu, nezinu, kā ir ar to iekšējo ratu. Ja ir tā, kā tu raksti, tad jau būtu jābūt, tā, ka, ja es braucu ar kreiso ratu pāri guļošam policistam, tad arī labajam ratam vajadzētu padoties uz iekšu, neskatoties uz to, ka tas brauc pa līdzenu virsmu.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Jeep rakstīja:
Vot nezinu, nezinu, kā ir ar to iekšējo ratu. Ja ir tā, kā tu raksti, tad jau būtu jābūt, tā, ka, ja es braucu ar kreiso ratu pāri guļošam policistam, tad arī labajam ratam vajadzētu padoties uz iekšu, neskatoties uz to, ka tas brauc pa līdzenu virsmu.

Teoretiski, ja stabilizators būtu 100% dzelzs gabals, tad ar vienu ratu braucot pāri guļošajām - otrais rats arī ietu uz augšu jo tas ir savienots ar pirmo. Ja stabilizators, protams, nav cieši savienots ar kuzovu, bet kustās caur buksēm. Tapāt, kā būtu atkarīgā piekarē Wink

Reālitātē ja tev ir ļoti cieši stabilizatori - tu kolosāli zaude gaitas komfortā uz visādām bedrēm utt. jo tavā neatkarigajā piekarē rodas "atkarīgums" Smile

Pēdējoreiz rediģējis Quattordici Thu Sep 09, 2010 1:52 am; pavisam rediģēts 1 reizi

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Jeep rakstīja:

ta ari bus pie loti speciga stabilizatora. tapec lai saglabatu komfortu ielas masinam, tai skaita GTA, stabilizators ta pat ka visa pareja piekare ir kompromiss starp komfortu un sportiskumu.

bija man comam kadreiz Ford Countour SVT. tipa Mondeo tikai ar 200zs V6 dzineju, bloki un nenormali stingriem stabilizatoriem jau standarta. kad tas ar vienu riteni uzbrauca uz trotuara, otrs atravas no zemes.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
tad nu tā.beidziet jūs te visi gudri dirst un sākiet vāk naudiņu,lai varētu man uzdāvināt Eibach stabilizatoru komplektiņu.un atbrauciet uz darbnīcu,es jums pierādīšu ka man un kojotam ir taisnība.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
pamat būtība - viena riteņa slodzi pārnes uz pretējo  riteni !!!!!!
jautājums tikai cik daudz un tas jau atkarīgs no metāla un savienojumu (bukšu) stingrības .

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
arba rakstīja:
pamat būtība - viena riteņa slodzi pārnes uz pretējo  riteni !!!!!!
jautājums tikai cik daudz un tas jau atkarīgs no metāla un savienojumu (bukšu) stingrības .

un arī no mašīnas bunžas pretestīības vērpei... Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
koijotins rakstīja:
TheCAT rakstīja:
Es te iedomājos vienu lietu: nosaukums stabilizators arī apzīmē funkciju "stabilizēt"
viņš stabilizē riteņu vertikalo poziciju = cenšas izdarīt tā, lai abi divi riteņi būtu vienmēr vienā plaksnē
laia vienmer butu vienadi horizontalaja plakne Wink

Vot šitā toč nav. Es sapratu, ka vēl var paskaidrot Razz  Jeep Wrangler Rubicon viena no unikālajām fiskām ir atslēdzamais stabilizātora stienis. Tobiš, ja autiņam ceļa priekšā ir galīgs pizdec un vajag, lai, braucot pa pampakiem, rati var izkārties tā, ka priekšējais kreisais pazūt arkā, bet labais vienkārš pa metru nokaras lejā un aizmugurējie rati dara tieši otrādāk, tad stabilizātors ir tas, kas šo te artikulāciju traucē. Tapēc Rubicon stabilizātora stieni var atslēgt un katra atspere var izstiepties tik tālu, kamēr rats aduras pret virsmu, vai arī atsperei vairs nav gājiena. Land Rover Defender bāzes komplektācijā stabilizātoru stieņu nemas i nav. Stabilizātors ierobežo atsperu gājienu, radot pretestību gan uz augšu, gan uz leju.

Ieprieksējie Jeep Grand Cherokee, salīdzinot ar Land Cruiser, Pajero un citiem, ir ļumīgs kā matracis, jo stabilizātora stienis ir salīdzinoši plāns. Tie, kam gribās vairāk šosejas komfortu, no štatu e-bodēm var pasūtīt biezāku stabilizātore stieni, kas autiņu padara daudz stīvāku un līdz ar to stingrāku pagriezienos.

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
iedomajaties, kas notiktu, ja stabilizatoru vispar nebutu, vai ja tie butu maza pirkstinja reznuma... autinjs normala likuma ar norlamu centrabedzi vienkarsi apgaztos... atsperes nespej visu to masu noturet un ja butu pilnigs taisns stienis prieksejam stabilizatoram 1kart, tad atsperes vispar nedabutu iespiesties, vai ari varetu tikai tik daudz cik stabilizators locitos un 2kart strauja pagrieziena sads stabilizators vienkarsi palidzetu apgazt to masinu.

atsperei primara funkcija ir spiest/turet visu bundzu noteikta augstuma, amja primara un principa vieniga funkcija ir slapet virsbuves/ritenju svarstibas. Stabilizatora funkcija, neljaut masinai likumos apgazties un bakstit vienu no sturiem zeme, tai pat laika otru pagriezt pret zvaigznem... jo cietaks stabilizators, jo autijs klust vairak par kartingu/gludekli... kas nozime extremala gadijuma, ka virsbuve likumos sasversies tikai tik, cik riepaas padosies.

kombinacija,kad ir cieti amji, videjas atsperes un shvaki stabilizatori atri vien noved pie likiem- sabeigtiem amjiem, jo visu lielo slodzi megina uznemties amji. karoch - visam jabut saskanotam. un galvanais neiestregt exremos Wink

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Nu, kam bija patiesība?  Confused

Es par elbee un The Cat  Cool

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
Tam visam pa virsu neaizmirstam saregulēt pareizi caster, camber, toe un ackerman smokin Citādi ar visiem ar vai bez lelņkiem Jūs būsiet grāvī pie ātrākas pārvietošanās, vai arī pārvietosieties ļoti lēni Wink

Pēdējoreiz rediģējis Presto Thu Sep 09, 2010 11:16 am; pavisam rediģēts 1 reizi

Atbildēt ar citēšanu
Komentārs  
...TheCat nodifinēja kā no grāmatas, un tas arī ir pareizais variants... hammer

Parādīt lietotāja profilu Sūtīt Privāto Ziņojumu (PZ) Sūtīt e-pastu
Parādīt komentārus no iepriekšējā:
Atbildēt pie šī temata 7 lapa no 20 lapām pavisam
Iet uz lapu Iepriekšējais  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 18, 19, 20  Nākošais
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus
Jūs šeit nevarat pievienot komentārus
Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus
Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus