|
2 lapa no 3 lapām pavisam
|
Autors |
Ziņojums |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
Atrašanās vieta: Rīga
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Neesmu iedziļinājies, bet imho saķere un rites pretestība ir zināmā mērā apgriezti proporcionālas īpašības.
Tā tīri loģiski šķiet, ka sekojošas lietas varētu ietekmēt patēriņu riteņu kontekstā:
- savirze,
- riepas platums,
- riepas ārējais diametrs (kas pa tiešo ietekmē "pārnesuma attiecību" un motora rpm pie kāda ātruma,
- riteņa (riepas+diska) svars (jo mazāks, jo vieglāk iegriezt, attiecīgi mazāks patēriņš),
- riepas gumijas sastāvs un protektora zīmējums,
- nu un protams spiediens riepā
šaubos vai diska diametram un riepu sienu augstumam ir tik liela nozīme kā tam cik tas ritenis ir smagāks...
"Eko" riepas varbūt arī samazina patēriņu, bet uz kā rēķina?
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Mon Apr 23, 2012 5:07 pm |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
manuprāt:
mīkstas riepas, platas riepas tērē vairāk kā cietas šauras. Vnk, rites pretestība.
Ziemas riepas, it īpaši ar šipiem, tērē vairāk. Jo enerģija aiziet taisot troksni. Praksē jutu reāli +1litrs ar skaļām šipenēm.
Un tiem kam patīk taupīt ir jāpērk bik dārgākas riepas (piem. mišelin energy saver) bet ar ļoooti mazu rites pretestību. Pie pašreizējām degvielas cenām vajadzētu būt ietaupījums.
|
Mon Apr 23, 2012 5:11 pm |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
O, jā, savirzei ir liela nozīme.
Atceros, kā konstatēju, ka pēc savirzes noregulēšanas patēriņš samazinājās par aptuveni 2l uz simtu (plus samazināts riepu nodilums arī samazina naudas patēriņu).
To, ka riepu mīkstums (un piepumpētība) arī ir ļoti nozīmīgs faktors, arī esmu konstatējis.
Man par pārsteigumu, man pagaidām patēriņš krītas, neskatoties uz to, ka braukāju vēljoprojām ar ziemenēm. Vienīgais izskaidrojums- mašīnu no rītiem nesildu un tas, ka gaisa temperatūra ir augstāka, izraisa kompjūtera aprēķinu, ka iesūcas mazāk gaiss, no kā sanāk, ka jāpūš iekšā mazāk bencīns.
Bet rezumējot, nonākam pie secinājuma, ka disku lielums (R15/R16/R17/R18/R19) pats par sevi neko neietekmē, vai arī, ja ietekmē, tad tikai nedaudz, bet ar tendenci- lielāks disks samazina patēriņu, bet, ja tas ir smagāks, tad patēriņu palielina.
|
Mon Apr 23, 2012 6:08 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
man Lex ziemā ir mazāks 
maigāk braucu
_________________ es atgriezos 3 x
|
Mon Apr 23, 2012 6:17 pm |
|
 |
j.k.
Member of

2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
arba rakstīja:man Lex ziemā ir mazāks 
maigāk braucu 
(jo neļauj elektronika?)
|
Mon Apr 23, 2012 8:00 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
Ne tikai
_________________ es atgriezos 3 x
|
Mon Apr 23, 2012 8:49 pm |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
j.k. rakstīja:
(jo neļauj elektronika?)
Starp citu, man, kad "elektronika" ķeras pie darba, kompja uzrādītais momentānais patēriņš parasti ir virs 23.
Elektronika tādējādi samazina "lieko jaudu" (gāžot iekšā nesamērīgi daudz beņu)?
|
Tue Apr 24, 2012 11:25 am |
|
 |
lazyeye
Pievienojies: 14 Apr 2011
Komentāri: 107
1999 Alfa-Romeo 156
|
petjka rakstīja:manuprāt:
mīkstas riepas, platas riepas tērē vairāk kā cietas šauras. Vnk, rites pretestība.
Ziemas riepas, it īpaši ar šipiem, tērē vairāk. Jo enerģija aiziet taisot troksni. Praksē jutu reāli +1litrs ar skaļām šipenēm.
Un tiem kam patīk taupīt ir jāpērk bik dārgākas riepas (piem. mišelin energy saver) bet ar ļoooti mazu rites pretestību. Pie pašreizējām degvielas cenām vajadzētu būt ietaupījums.
es ar jau pērn nopirku Michelin Energy, nu salīdzinājumā ar ziemas riepām ir jūtams, ka mašīna vieglāk iet, līkumos ar skaisti izslīd  bet man patika tā ideja par savirzes regulēšanu, neesmu to darījis, ir vēl kāds, kas saka, ka patēriņš varētu samazināties?
|
Wed Apr 25, 2012 1:05 pm |
|
 |
palaidniex
Member of

Komentāri: 15407
1996 Alfa-Romeo Spider
|
lazyeye rakstīja:petjka rakstīja:manuprāt:
es ar jau pērn nopirku Michelin Energy, nu salīdzinājumā ar ziemas riepām ir jūtams, ka mašīna vieglāk iet, līkumos ar skaisti izslīd bet man patika tā ideja par savirzes regulēšanu, neesmu to darījis, ir vēl kāds, kas saka, ka patēriņš varētu samazināties?
nu ir mašīnas/vadīāji, kam saķere un vadāmība ir svarīgāka par riepu mūžu un degvielas patēriņu...
_________________ in Busso we trust...
|
Wed Apr 25, 2012 1:10 pm |
|
 |
Integra
Pievienojies: 10 Aug 2009
Komentāri: 236
Atrašanās vieta: Tur kur asfalts
|
palaidniex rakstīja:lazyeye rakstīja:petjka rakstīja:manuprāt:
es ar jau pērn nopirku Michelin Energy, nu salīdzinājumā ar ziemas riepām ir jūtams, ka mašīna vieglāk iet, līkumos ar skaisti izslīd bet man patika tā ideja par savirzes regulēšanu, neesmu to darījis, ir vēl kāds, kas saka, ka patēriņš varētu samazināties?
nu ir mašīnas/vadīāji, kam saķere un vadāmība ir svarīgāka par riepu mūžu un degvielas patēriņu... 
 un paša veselība ar!
|
Thu Apr 26, 2012 12:27 pm |
|
 |
petjka
Member of

Pievienojies: 22 Mar 2011
Komentāri: 1606
1990 Alfa-Romeo 75
|
Integra rakstīja:palaidniex rakstīja:lazyeye rakstīja:petjka rakstīja:manuprāt:
un paša veselība ar!
domājat, ka mišelīns taisa veselībai bīstamas riepas vai kā????
|
Thu Apr 26, 2012 1:59 pm |
|
 |
j.k.
Member of

2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
Kā jau visam, arī eko riepas ir kompromiss.
Katram auto noteiktos apstākļos ir savi saķeres limiti. Uz ielas tam vai tu vari līkumā ieiet ar 1.1G vai 1.5G nav gandrīz nekādas nozīmes. Ja gribi iet līkumā ar 1.5G, tad pērc ultra mega performance riepas ar UTQG 120, bet tad arī rēķinies ka tās būs skaļas, cietas, nestrādās lietū un jāmaina ik pa 6kkm.
|
Thu Apr 26, 2012 2:16 pm |
|
 |
smic
Komentāri: 5497
Atrašanās vieta: Ķ.
2010 Alfa-Romeo Brera
|
Veselību apdraud agresīva braukšana nevis riepas.
_________________ @Scmic
|
Thu Apr 26, 2012 2:48 pm |
|
 |
Prokurors
Pievienojies: 02 May 2011
Komentāri: 646
1996 Alfa-Romeo 146
|
smic rakstīja:Veselību apdraud agresīva braukšana nevis riepas.
Nu nesaki, nesaki! Pamatīgi nodilušas M+S ar neko daudz tai veselībai par labu nenāk...
|
Thu Apr 26, 2012 8:05 pm |
|
 |
Nr.7
Member of

Pievienojies: 12 Oct 2006
Komentāri: 4677
2000 Alfa-Romeo 156
|
nav sūdīgu riepu. Ir tikai nemākulīgi šoferi.
_________________ SPecial Executive for Counter-intelligence, Terrorism, Revenge and Extortion
|
Thu Apr 26, 2012 10:51 pm |
|
 |
|
Pašlaik ir Wed Jun 18, 2025 2:15 am | Visi laiki ir GMT + 3 Stundas
|
2 lapa no 3 lapām pavisam
|
Jūs šeit nevarat izveidot jaunus tematus Jūs šeit nevarat pievienot komentārus Jūs šeit nevarat rediģēt savus komentārus Jūs šeit nevarat dzēst savus komentārus Jūs šeit nevarat balsot aptaujās
|
|
|