Autors |
Ziņojums |
Gunča
Pievienojies: 30 May 2010
Komentāri: 1193
Atrašanās vieta: Preiļi
2001 Alfa-Romeo 166
|
KaramBax rakstīja:lazyeye rakstīja:bik padomāju un aizdegos.. nafigam Alfā vispār likt gāzi.. nošaujiet mani, bet 3.2 GTA likt gāzi, lai taupītu benzīnu būtu mau%$&a. Gāzi var Cayennei iebāzt.. minivenam kādam utml.. ne jau mazai sportiskai itālu mašīnai.
Ja godīgi, neesmu lasījis nevienu atsauksmi, kur tas, kurš ielicis gāzi (lai pats ar to brauktu), būtu to nožēlojis...
Ja brauc ar GTA tikai sporta (vai pašapmierināšanās) pēc, tad varbūt arī jūt tos 3-4 aizmukušos zirgus. Bet, ja ar tādu auto brauc ikdienā, tad lielāku prieku izkdienā sagādā braukt ar 246 zirgiem (250 vietā), nevis ar kautkādiem 150 zirgiem (divlitru vai dīzeli) tāpēc, ka benzīns dārgs.
Un, ja pareizi atceros, tad gāzes variantā paliek, jeb pareizāk sakot, pienāk klāt slēdzītis kā jaunākām mašīnām "sport", tikai ar nozīmi- izslēgt gāzes iekārtu. Un var pašapmierināšanās nolūkos patrenkāt visus 250...
+100, kaut ko līdzīgu gribēju rakstīt.
|
Fri Sep 07, 2012 7:34 pm |
|
 |
arba
Member of

Pievienojies: 16 Jul 2006
Komentāri: 5514
Atrašanās vieta: Rīga
1975 Alfa-Romeo GTV 2000 Bertone
|
tad kad visi būs salikuši, tad akcīzi pacels tā, ka cenas būs gandrīz vienādas
_________________ es atgriezos 3 x
|
Fri Sep 07, 2012 7:38 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

Pievienojies: 13 Jul 2006
Komentāri: 12216
|
arba rakstīja:tad kad visi būs salikuši, tad akcīzi pacels tā, ka cenas būs gandrīz vienādas 
visi nekad nebūs salikuši un LV vietējiem vīriņiem par akcīzi ir ierobežota teikšana (ir kautkādi koridori kuros var variēt), bet pa lielam jevrokolhozs par to lemj......
ps. par gāzi nedomāju, jo nobraucu 10-15Kkm gadā, TIK liels un līks deguns man vēl nav
|
Fri Sep 07, 2012 8:31 pm |
|
 |
KaramBax
Pievienojies: 27 Jun 2007
Komentāri: 1440
Atrašanās vieta: Rīga-Jūrmala
1994 Alfa-Romeo 155
|
MartinsT rakstīja:arba rakstīja:tad kad visi būs salikuši, tad akcīzi pacels tā, ka cenas būs gandrīz vienādas 
visi nekad nebūs salikuši un LV vietējiem vīriņiem par akcīzi ir ierobežota teikšana (ir kautkādi koridori kuros var variēt), bet pa lielam jevrokolhozs par to lemj......
ps. par gāzi nedomāju, jo nobraucu 10-15Kkm gadā, TIK liels un līks deguns man vēl nav 
Domāju, ka tas brīdis pienāks samērā drīz. Kolhoza priekšniecība gribēs izrādīties "zaļi domājoša". Un, lai veicinātu "biogāzes" ražošanu un izmantošanu automašīnās, šobrīd pa lēto un ar maziem nodokļiem aplikto naftasgāzi un dabasgāzi apliks ar lielākiem nodokļiem. Ja ražošanu subsidēt lāgā nedrīkst, tad vismaz "dabai nedraudzīgo" (un no ārpus ES ievesto) var droši aplikt ar akcīzes nodokli. To akcīzi jau arī dīzelim tik lielu visur liek, lai maksātu apmēram tikpat cik "cepamā eļļa".
|
Fri Sep 07, 2012 10:14 pm |
|
 |
Kaspars D
Pievienojies: 26 Nov 2009
Komentāri: 664
Atrašanās vieta: Riga
|
KaramBax rakstīja:MartinsT rakstīja:arba rakstīja:tad kad visi būs salikuši, tad akcīzi pacels tā, ka cenas būs gandrīz vienādas 
ps. par gāzi nedomāju, jo nobraucu 10-15Kkm gadā, TIK liels un līks deguns man vēl nav  Domāju, ka tas brīdis pienāks samērā drīz. Kolhoza priekšniecība gribēs izrādīties "zaļi domājoša". Un, lai veicinātu "biogāzes" ražošanu un izmantošanu automašīnās, šobrīd pa lēto un ar maziem nodokļiem aplikto naftasgāzi un dabasgāzi apliks ar lielākiem nodokļiem. Ja ražošanu subsidēt lāgā nedrīkst, tad vismaz "dabai nedraudzīgo" (un no ārpus ES ievesto) var droši aplikt ar akcīzes nodokli. To akcīzi jau arī dīzelim tik lielu visur liek, lai maksātu apmēram tikpat cik "cepamā eļļa".
Tak tikko ziņās stāstīja kā visi liek gāzi un kā gāzes mašīnu procents "nenormāli" pieaudzis. Kā izrādījās tās joprojām ir tikai nedaudz virs 2% no kopējā auto skaita.
|
Fri Sep 07, 2012 10:56 pm |
|
 |
Tutolli
Member of

Pievienojies: 21 Mar 2010
Komentāri: 1109
2004 Alfa-Romeo 156SW
|
Tieši šodien sanāca braukt aiz viena "sagāzētā", smaka nu tāda... domāju, ka salonā atvērts gāzes balons mētājas...
Diez cik tas ir droši pašam "sagāzētajam"un vai pašam nemaz nesmird...
|
Fri Sep 07, 2012 11:02 pm |
|
 |
koijotins
Member of

Pievienojies: 02 May 2008
Komentāri: 5936
Atrašanās vieta: Lēdurga
1984 Alfa-Romeo 90
|
nosaujiet mani, bet cik esmu redzejis tad ar gazi pabrauktie motori pec tam normali ar benzinu nestrada  es palieku viennozimigi pie ta ka ja gribi taupit ir japerk dizelis
5 litri dizels maksa tik pat cik 11 litri gaze, nu ta aptuveni,
_________________ visa veida itāļu auto remonts un rezerves daļas 28397250
|
Sat Sep 08, 2012 8:48 am |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
koijotins rakstīja:nosaujiet mani, bet cik esmu redzejis tad ar gazi pabrauktie motori pec tam normali ar benzinu nestrada es palieku viennozimigi pie ta ka ja gribi taupit ir japerk dizelis
5 litri dizels maksa tik pat cik 11 litri gaze, nu ta aptuveni, 
Emm(c) Oga,nu jau būšu nobraucis kādu 1-2k km ar sagāzētu Chrysler 300M.dvēselīte ir 3.5l v6  viss ir mega forši pēc gāzes mazliet ož tikai stāvot uz vietas un arī tas ir nevis iekārtas dēļ,bet gan kā man paskaidroja amīšu auto pārzinātāji,tas esot dēļ izplūdes sistēmas uzbūves dīvainībām.
Gāzes patēriņš ar nenokalibrētu/nenoadaptētu gāzes iekārtu pa štrāsi ~5-5.5ls uz 100km braucot kruīzē~110-120km/h, pa pilsētu nelecot no plūsmas~7ls uz 100km
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Sat Sep 08, 2012 10:53 am |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
Leisi negribeja "sporta" motoru, kas ar gazi darbinats, diez kapec
|
Sat Sep 08, 2012 10:56 am |
|
 |
elbee
Member of

Pievienojies: 29 Jun 2006
Komentāri: 21646
|
vispar  bija tacu atseviski vairaki topiki, kur salidzinat dagvielas
|
Sat Sep 08, 2012 10:58 am |
|
 |
vilsons
Pievienojies: 18 Jul 2006
Komentāri: 5241
2012 Alfa-Romeo MITO
|
elbee rakstīja:vispar bija tacu atseviski vairaki topiki, kur salidzinat dagvielas
+10000
_________________ Vieglo un smago auto rezerves daļu vairumtidzienība un mazumtirdzniecība.
m.b:+371 26545924
|
Sat Sep 08, 2012 10:59 am |
|
 |
MartinsT
Member of

|
|
Sat Sep 08, 2012 11:57 am |
|
 |
lazyeye
Pievienojies: 14 Apr 2011
Komentāri: 107
1999 Alfa-Romeo 156
|
kā jau rakstīju, es nezinu kā ar zirgiem ieliekot gāzi, ja tie neiet zudumā, ir ok, tik un tā lieks svars automašīnā to ātrāku un manevrēt spējīgāku nepadara. UN tā smaka, kas ir aiz ar gāzi braucošajiem tiešām ir neciešama. tā no 2% mēs pārietu uz 20%, domāju ar likumu būtu jāsāk ierobežot gāzes iekārtas. Chrysler 300M tiešām ir viens no tiem, kam es arī varētu ko tādu ielikt, lai kaut 3.5 V6, trasē ar viņu darīt nav ko.
un kurš tur vēl kko teica par 2.0 naudas taupītājiem - nav jau tā, ka GTA kāds pakaļ sviestu par 2 eiro.. labs GTA Vācijā ap 10k eiro nāk, un tad vēl jāpameklē.. tā, ka sākas viss jau ne degvielā. būtu mums vidējais līmenis kā Norvēģijā, gan jau šis forums būtu AlfistiGTA.
|
Mon Sep 10, 2012 1:15 pm |
|
 |
j.k.
Member of

Pievienojies: 12 Jul 2006
Komentāri: 15462
2005 Alfa-Romeo 156GTA
|
lazyeye rakstīja:kā jau rakstīju, es nezinu kā ar zirgiem ieliekot gāzi, ja tie neiet zudumā, ir ok, tik un tā lieks svars automašīnā to ātrāku un manevrēt spējīgāku nepadara. UN tā smaka, kas ir aiz ar gāzi braucošajiem tiešām ir neciešama. tā no 2% mēs pārietu uz 20%, domāju ar likumu būtu jāsāk ierobežot gāzes iekārtas. Chrysler 300M tiešām ir viens no tiem, kam es arī varētu ko tādu ielikt, lai kaut 3.5 V6, trasē ar viņu darīt nav ko.
un kurš tur vēl kko teica par 2.0 naudas taupītājiem - nav jau tā, ka GTA kāds pakaļ sviestu par 2 eiro.. labs GTA Vācijā ap 10k eiro nāk, un tad vēl jāpameklē.. tā, ka sākas viss jau ne degvielā. būtu mums vidējais līmenis kā Norvēģijā, gan jau šis forums būtu AlfistiGTA.
Es ar šo 145 6 gadus nobraukāju bez gāzes (gandrīz 100kkm). Man lielāks prieks tagad braukt ar ~dīzeļa patēriņu, kā pagājušo gadu ar benzīnu. Jaudas zudumus nejūtu vispār. Tīrākajam braukšanas priekam man ir 75'ā, tai gāzi neredzēt kā savas ausis un nejau tādēļ ka man liekas ka gāze sabeigs kautko, bet gan tādēļ ka tik vecam auto papildus sistēmu kas var saiet sviestā man nevajag.
_________________ 156GTA, 75TS
Put yourself in a corner and find a way out!
|
Mon Sep 10, 2012 1:22 pm |
|
 |
MartinsT
Member of

|
lieks svars pārdesmit kg arī ir ielejot pilnu bāku
un smird tie uzgāzētie auto kam nav kautkas kārtībā, tāpat kā nopisti dīzeļi ar melliem dūmiem un benzīnieki ar ziliem dūmiem
|
Mon Sep 10, 2012 1:34 pm |
|
 |
|